dimarts, 22 de febrer del 2011

Dia Mundial del Pensament Escolta


Avui dimarts 22 de febrer, els escoltes celebrem el Dia Mundial del Pensament Escolta, un dia per reflexionar sobre els principis del nostre moviment i sobre la seva incidència mundial. Per això, la Fundació Escolta Josep Carol organitza un acte al Casal de Joves de Les Corts (C. Dolors Masferrer, 33, Barcelona) sobre un dels tres principis de la nostra associació: la laïcitat. L’acte cal situar-lo en l’eix de l’associació aquest curs, l’aprofundiment i debat entorn als tres principis d’EC: laïcitat, coeducació i catalanitat.

L’acte començarà a les 20h, amb una xerrada/col·loqui del filòsof i professor d’ESADE Toni Comín sobre aquesta temàtica. A continuació, a les 21h, el Grup de Guitarres i Contrabaix de Latitud Tango posarà música a la vetllada mentre es convidarà als assistents a una copa de cava.

Els nostres principis: eix de treball del curs
Aquest procés d’aprofundiment en els principis associatius s’inicia dos anys enrere. Amb la celebració del IV Congrés el 2009, així com amb el procés de diàleg en el si del moviment escolta català, es va posar de manifest la necessitat d’aprofundir en els principis que regeixen la tasca educativa i constructiva d’Escoltes Catalans, amb l’objectiu d’enfortir-los. Aquest curs s’han treballat els principis en diversos fòrums associatius, així com des dels consells dels agrupaments. Però el punt àlgid es viurà els propers 12 i 13 de març a La Floresta (Sant Cugat del Vallès, Vallès Occ.), durant la celebració de la Trobada de Formació.

Notícia extreta de la web d’Escoltes Catalans