Qui som?

 L’A.E.l'Espiga…

L'Agrupament escolta L’Espiga és una entitat pedagògica de formació en el temps de lleure, adreçada a infants i joves d'edats compreses entre els 5 i els 18 anys, que està situada a Viladecans

Organitzem activitats els dissabtes a la tarda de 16:30h a 18:30 i també fem  sortides de cap de setmana, campaments de Primavera i d'Estiu.
L'entitat és membre d'Escoltes Catalans que és el moviment escolta laic de Catalunya.

Per contactar amb nosaltres pots venir a veure'ns al Casal Montserratina (pl. Constitució, 4), de Viladecans, també et pots adreçar a nosaltres a través de la següent adreça electrónica:
aelespiga@gmail.com

L’escoltisme és…

Una manera de viure
Un projecte educatiu que ajuda a formar persones sinceres, actives i compromeses. On nois i noies participen en projectes i activitats, des d’una excursió de cap de setmana fins a la descoberta d’un país llunyà. Tot l’any, infants i joves creixen junts sota la responsabilitat dels i les caps, joves competents que han rebut una àmplia formació.

Un moviment educatiu i juvenil
Els caps dediquen part del seu temps lliure a transmetre una sèrie de valors a les noves generacions sense esperar res material a canvi; una font d’enriquiment personal incomparable.L’escoltisme és el major moviment infantil i juvenil del planeta, amb quasi 40 milions de persones i presència a la pràctica totalitat dels països. Escoltes Catalans és membre de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, que aplega i representa l’escoltisme del nostre país a nivell nacional i internacional

El Cau és…

El cau, l’agrupament escolta

En un poble, en un barri, el cau és un lloc de trobada, on s’apleguen infants, joves i caps per dur a terme activitats o preparar-ne de noves. És el punt de partida dels projectes. L’agrupament és un espai de llibertat, d’expressió i d’iniciatives on el nostre escoltisme es viu quotidianament, i des d’on cadascú contribueix a fer viure el projecte d’Escoltes Catalans.

Les unitats
Al cau, els infants i joves s’organitzen en grups d’edat anomenats unitats. Cadascuna realitza diferents activitats amb uns objectius concrets, que responen a les necessitats específiques dels nois i noies. Les unitats o etapes educatives són:
  • Follets (6-8 anys). És l'edat de la màxima il·lusió per la descoberta, pel joc i pel somni. Els infants comencen a descobrir els altres, aprenen a compartir i a ser persones més autònomes.
  • Llops (9-11 anys). Les nenes i nens aprenen a conviure i a treballar en equip. Comencen a tenir els seus propis valors i consoliden els hàbits que van formant la seva personalitat.
  • Raiers (12-14 anys). Els nois i les noies s'afirmen ells mateixos i desenvolupen el caràcter les actituds, la capacitat de viure conjuntament i enriqueixen la seva personalitat. Comencen a implicar-se en projectes que potencien el seu compromís personal.
  • Pioners (15-16 anys). És el temps decisiu per als ideals, per a les preguntes, les ambicions i les responsabilitats. Noies i nois esdevenen els veritables protagonistes de la vida de la unitat, on el grup pren una gran importància. 
  • Clan (17 -18 anys). És l'etapa formativa on es treballa l'autogestió duent a terme un projecte propi i encaminant-se al repte de ser cap. 

I després…
Ser cap, el gran repte (18 en endavant) . Ser cap és fer viure a infants i joves els valors de l’escoltisme laic del nostre país. Joves educadors i educadores assumeixen una important responsabilitat, amb la qual viuen moments inoblidables i s’enriqueixen com a persona constantment.

Els campaments
Baixar el riu amb balses, travessar un parc natural, fer una ruta amb bicicleta, viure en un bosc de follets… A l’estiu, a la primavera, o fins i tot a l’hivern, els campaments són l’ocasió d’una aventura, el moment per gaudir de nous paisatges, descobrir el país i viure a prop de la natura. Un entorn privilegiat per a la convivència, ideal per a la culminació d’un projecte que s’ha anat construint al llarg del curs.
 

L’aventura internacional
Acollir un grup d’un altre país, fer una ruta lluny de casa, participar en un camp internacional dels molts que s’organitzen arreu del món o dur a terme un projecte de cooperació per al desenvolupament. Els projectes internacionals ens acosten a altres cultures per viure la diversitat dins el seu propi context.